שומן אשר בד"כ מצוי במצב צבירה מוצק בטמפרטורת החדר. שומן זה קשור בעלייה של רמות שומנים בדם (הכולסטרול הכללי, LDL כולסטרול וטריגלצרידים) ובכך תורם להתפתחות מחלות לב וכלי דם ומגביר סיכון לסיבוכים של מחלת הסוכרת. בשל השפעותיו הללו רצוי להמעיט בצריכתו.
מזונות מן החי: חמאה, שומן בשר (כולל עור של עוף, בשר כבש, ברווז, אווז), איברים פנימיים, בשר טחון קנוי (נקניק, נקניקיות, המבורגר וקבב) מוצרי חלב שמנים (מעל 5 אחוז שומן), חלמון ביצה.
מזונות מהצומח: קקאו, קוקוס, שמן כותנה ושמן דקלים.